Замінено вказівники в районі села Гута

Минулої зими в рамках співпраці з Turbat. Зроблено мандрівниками нами було замінено вказівники в районі села Осмолода Рожнятівського району Івано-Франківської області.
Цього року співпрацю було продовжено і минулими вихідними ми замінили майже всі вказівники в районі села Гута Богородчанського району.
Вказівники монтувались за минулорічним принципом – до дерева цвяхами прибивається товста дошка, а вже на неї прикручується вказівник. Це робиться для того, щоб вказівник не вростав в дерево!
Не встановлено 2 вказівники над резиденцією “Синьогора” на спуску з хребта Чортка (жовта марка), які визвалась встановити єгерська служба державного підприємства. За наявною інформацією, на цьому спуску туристи і надалі сходять вниз і потрапляють на заборонену для проходу територію, і проходять довгу процедуру освідчення в службі ДУС. Тому на місці відгалуження маршрутної стежки від дороги, задля привернення додаткової уваги туристів, будуть встановлені нові вказівники з детальною інформацією.
Ще один вказівник – на початку маршруту на г.Сивуля Мала (чорна марка, 12 км від кінцевої зупинки), ми спочатку встановили, а потім демонтували (на фото вказівники з жовтою та чорною маркою). Зроблено це тому, що на ньому зробили нову велику вирубку і знайти продовження стежки дуже проблематично. Також на цьому маршруті в нижній частині стежка стала дуже захаращеною – можливо тому що туристи з вирубки виходять до річки по зробленій тракторній дорозі і не попадають на початок маршруту.
Єгерська служба має намір відновити цей маршрут з чудовими краєвидами на хребет Сивулі, тому знятий вказівник ми залишили їм і він буде встановлений після відновлення маршруту!
Також на 5 км від Старої Гути (біля мисливського будиночка) нами було замінено перегнивший стовп, на якому встановлено нові вказівники. За наявною інформацією, на перевалі Боревка також є необхідність замінити стовп і вже визвались бажаючі, які хочуть це зробити.
Робота із заміни вказівників буде продовжена, але ще поки визначаємось із місцевістю, де варто першочергово це зробити – будемо вдячні якщо підкажете такі місця! Якщо це не вимагатиме дуже великих фізичних зусиль, то зробимо самостійно (в команді Стежки та мапи всього 2 людей!), але якщо потрібно міняти чи встановлювати стовпи, то відразу формуйте команду яка це може зробити .
В цьому випадку ми беремось тільки за виготовлення та монтаж вказівників!

Фотозвіт з виїзду тут